7+2 tipů, jak poznat kvalitní košili, která padne

7+2 tipů, jak poznat kvalitní košili, která padne

Víte, jak vypadá kvalitní košile? Tenhle článek vám ušetří dost peněz, které zbytečně utrácíte za nekvalitní košile.

V dnešní době už není vůbec těžké poznat kvalitní košili. Stačí se podívat na pár bodů a hned budete mít jasno, zda Vám výrobce chce prodat hadr, který se bude hodit na mytí nádobí a nebo je jeho hlavním cílem, abyste vypadali opravdu dobře. Pokud si necháte ušít košili na míru, níže zmíněnými body by se rozhodně měla košile chlubit. U košil od 1000 do 2000 Kč hlavně sledujte kvalitu látky a jak Vám košile padne. Dobrou košili do 1000 Kč těžko najdete, pokud nejsou zrovna ve výprodeji.

1. Není košile z kvalitní bavlny? Nebrat.

Základním prvkem kvalitní košile je látka má totiž hlavní vliv, jak se budete ve Vaši košili cítit. Pokud vyberete košili z polyesteru a dalších umělých vláken, nebudou se sice tak krčit, ale budete se v nich více potit a rozhodně nebude tak pohodlná a příjemná jako přírodní bavlna. A to opravdu stojí si za to připlatit než se celý den, týden a roky trápit v nekvalitní košili. A nejen že se budete cítit pohodlněji, ale kvalitní látka má mnohem delší životnost a i po několikaletém používání vypadá jako nová. Avšak, neradujte se předčasně, pokud uvidíte levnou košili ze 100% bavlny. Není bavlna jako bavlna. Hledejte takové košile, kde uvidíte čísla jako 80/2, 100/2 a 120/2. První část představuje, jak hustě je látka tkaná - čím větší číslo, tím hustější, jemnější a prostě přátelštější pro Vaše tělo. Druhé číslo udává, z kolika nitek se vlákno skládá - měli byste vybírat vždy mezi košilemi s dvojkou, můžete ale také najít označení jako dvojmo skaná (v angličtině 2 fold cotton nebo také 2-ply). Díky tomu Vám košile dlouho vydrží.

Kvalitní bavlněná košile

2. Nenavazují vzory hlavně na ramenou? Zkuste se podívat po jiné.

Je to sice hlavně estetická záležitost, ale košile vypadá mnohem lépe a opravdu to stojí za to pohledat jinde. Mimo jiné, v této části také poznáte, zda si výrobce nechal záležet a můžete i trošku předpovědět trvanlivost košile. Také si všimněte našeho Francouzského stehu na rameni. Víte, v čem je jiný? Podívejte se.

Luxusní pánská košile

3. Zaměřte se na vysokou hustotu stehů.

Čím hustěji je šev prošitý, tím košile bude kvalitnější a užijete si to s ní déle. Šije se zásadně jednou jehlou - i v případě souběžných dvojitých švů. Švy jsou potom mnohem preciznější a látka se mezi nimi po vyprání nezvlní. V bocích se také často vsazuje klínek pro zpevnění bočního švu, ale význam prakticky nemají.

Pánské slim fit košile

4. Perleťové knoflíky Vám dodají šmrnc.

Kvalitní pánské košile se dodnes vyznačují tradičními a luxusními perleťovými knoflíčky, které jsou tak tvrdé, že se o ně snadno zlomí jehla šicího stroje. Hlavně jsou ale pohlednější, avšak mnohem dražší než ty umělohmotné.

Business košile.JPG

5. Lepený límeček Vám akorát přidělá starosti.

Pokud je totiž vnitřní část přilepena s vnější látkou, použité lepidlo se časem vymyje a vnější látka se začne oddělovat. Límeček je poté nepříjemný na nošení a rychle se opotřebí. Vrcholem kvalitního límečku jsou vyjímatelné kostice, ale často se poztrácí, tudíž je někdy lepší dát přednost pohodlí a mít je zašité.

6. Dělené sedlo podtrhne vzhled košile.

Musí se dbát na návaznost vzorů, ale rozdíl mezi košilemi s děleným sedlem a bez jde opravdu poznat.

Společenské košile do obleku

7. Výběr pouze mezi jednou délkou rukávu? Nesmysl.

Rozhodně nejsme všichni stejní, takže proč nám prodejci nabízejí košile s dlouhými rukávy, které často přesahují o více jak 7 cm přes kořen palce? V BeJager.cz si můžete vybrat mezi 3 velikostmi rukávu a samozřejmě se nemusíte bát, že by košile nesplnily body uvedené výše. Slim fit střih košile, které poznáte hlavně díky vyštíhleným bokům a zúženým rukávům, obepíná vaše tělo a je nesmírně elegantní.

Prohlédnout košile

Doufám, že vám článek pomohl při výběru pánských košil, kdy dobře zvolená košile z vás udělá toho pravého šviháka. A sdílením pomůžete dalším přátelům.

Příště se podíváme na košile s krátkým rukávem.

Ne, prosím, opravdu je nenoste, hlavně ne jako business košile. A kapsičky k luxusní pánské košili také nepatří. 

Ale můžete si přečíst, jak se správně starat o vašeho košilovitého přítele.

Instagram BeJager

Hodí se Vám módní inspirace a slevy na luxusní košile?

Dále si přečtěte


Komentáře (0)

Zatím žádné názory

Jméno *
Recenze *
* Povinná pole k vyplnění